Preşedintele Muntenegrului: Prietenia dintre România şi Muntenegru are o tradiţie pe care suntem datori să o cultivăm

Sursa: presidency.ro

Preşedintele Muntenegrului Jakov Milatović a declarat că prietenia dintre România şi Muntenegru are o tradiţie care merită să fie cultivată.

„Prietenia dintre România şi Muntenegru are o tradiţie pe care suntem datori să o cultivăm în continuare şi să respectăm valorile europene comune. România şi Muntenegru sunt legate de chestiunile de securitate. În calitate de membri ai NATO suntem concentraţi pe stabilitatea Balcanilor de Vest şi a regiunii Mării Negre”, a afirmat Jakov Milatović, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi la Palatul Cotroceni, împreună cu Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că ţara sa aspiră să adere la Uniunea Europeană şi a mulţumit pentru sprijinul politic şi al experţilor pe care România îl oferă.

Preşedintele Muntenegrului a mai precizat că cele două ţări au semnat, marţi, un memorandum de colaborare.

„Când vorbim de relaţiile economice, evidenţiem în primul rând turismul”, a adăugat oficialul muntenegrean care a amintit şi despre planurile pentru crearea unui zbor direct între Muntenegru şi România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, în discuţiile cu omologul din Muntenegru Jakov Milatović, l-a asigurat pe acesta de sprijinul ferm pe care România îl acordă şi îl va acorda în continuare integrării europene a Muntenegrului. Şeful statului a mai spus că ţara noastră va sprijini „şi celelalte state din Balcanii de Vest în eforturile lor de contracarare a influenţelor destabilizatoare generate sau încurajate de Federaţia Rusă”.

Şeful statului român a mai spus că este adeptul integrării Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană, iar  Milatović i-a prezentat ambiţia Muntenegrului de a deveni membru cu drepturi depline al UE în 2028.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL