R.Moldova: Partidul prorusului Ilan Șor a contestat decizia autorităților de a exclude candidații „Șansă” de la alegeri

NEWSMAKER.RO/ILAN ŞOR
NEWSMAKER.RO/ILAN ŞOR

Partidul „Şansă” al prorusului Ilan Şor, fugit în Israel, a contestat decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) de excludere a tuturor candidaţilor formaţiunii de la alegerile locale de mâine, din Republica Moldova. Reprezentanţii partidului „Șansă” au spus că atât prima instanţă, cât şi Curtea de Apel au refuzat să le examineze contestația.

Prin urmare, partidul s-a adresat Curții Supremăede Justiţie şi a cerut organelor electorale să suspende decizia CSE până la pronunţarea unei hotârâri judecătoreşti, scrie News.ro, preluând NewsMaker.

„Judecătoria Chişinău, sectorul Rîşcani, a refuzat să examineze cauza, şi a expediat-o Curţii de Apel Chişinău. La Apel, doi judecători s-au recuzat deja, şi refuză să judece cazul, nimeni nu vrea să-şi asume responsabilitatea.

În această situaţie, Curtea Supremă de Justiţie va trebui să decidă cine va examina recursul Partidului «Şansă». De menţionat că Partidul «Şansă» a sesizat deja autorităţile electorale de nivelul al doilea de circumscripţie cu privire la contestaţie, solicitând suspendarea deciziei CSE până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti.

Conform legii, această acţiune suspendă automat hotărârea CSE de excludere a partidului din cursa electorală. Ca urmare, în prezent, imprimarea pe buletinele de vot, în dreptul Partidului «Şansă», a cuvintelor ВЫБЫЛ sau RETRAS nici nu poate fi pusă în discuţie”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de formaţiunea prerusului Ilan Șor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL