RAR auto-pass, certificat obligatoriu pentru vânzarea mașinilor second hand

mașini
Sursă foto: X

Obligaţii noi pentru românii care vor să vândă un autoturism. Din acest an, pe lista documentelor obligatorii A mai apărut unul.

Vânzarea mașinii, de altfel un proces destul de simplu se va schimba radical. Și asta pentru că vânzătorii vor fi obligați să ofere cumpărătorului și un RAR auto-pass.

Certificatul conține mai multe detalii despre mașină, cum ar fi reparații, întreținere și inspecție, numărul de kilometri, date extrase dintr-un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România. Conform legii, cine vinde o mașină second-hand are obligația de a furniza cumpărătorului un certificat RAR Auto-Pass, valid pentru vehiculul respectiv, care este valabil timp de 60 de zile de la data emiterii.

Documentul se obține de la Registrul Auto Roman. Cum se obține acest document? Ei, bine, în primul rând aveți nevoie să faceți o cerere pe care să o depuneți la RAR. Cererii i se atașează o o copie electronică a actului de identitate. De asemenea, solicitantul va trebui să precizeze numărul de identificare și seria cărții de identitate a vehiculului pentru care se solicită certificatul RAR Auto-Pass.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: