Reguli dure pentru șoferi: Teste de adicție, interdicția de a mai conduce în orice țară UE, după ridicarea permisului

volan şofer
Sursa foto: standreta on Freepik

Un șofer care are permisul suspendat într-o țară UE nu va mai putea conduce în niciun stat membru, iar șoferii începători vor avea o “perioadă de probă” de doi ani, în care vor avea restricții de viteză pe drumurile publice.

O nouă directivă în acest sens a fost adoptată de curând în Parlamentul European (PE), iar țările membre au obligația să o transpună în legislația națională.

Pe de altă parte, controlul medial obligatoriu ar putea include si un test de adicții, precum drogurile sau alcoolul. Această prevedere se află încă in discuție, în Parlamentul European.

“Vedem foarte multe cazuri în care oameni cu probleme de adicții de diverse substanțe au generat accidente extrem de grave, și cred că e nevoie să-i verificăm pe acești oameni”, a afirmat europarlamentarul Vlad Gheorghe, intr-un interviu pentru EURomania, emisiune realizată de corespondentul Știrilor Pro TV la Bruxelles, Camelia Donțu.

Șoferii vor putea avea permisul de conducere și în format digital, pe telefon. Nu vom primi amendă dacă nu îl avem pe cel fizic

Vlad Gheorghe: “Atenție, permisul fizic rămâne, dar dacă vrem să-l avem doar electronic, pe telefon, pe tabletă, pe laptop, și să ne deplasăm în oricare țară din Uniunea Europeană, se va considera că avem permisul valabil atunci când ne oprește orice fel de organ de poliție rutieră de oriunde. Nu o să primim amendă, nu o să avem niciun fel de problemă dacă n-avem permisul fizic. Este alegerea fiecărui cetățean. Permisul fizic va rămâne. Va fi la fel de valabil ca și varianta electronică numai că fiecare cetățean va avea opțiunea pe care să-l folosească sau pe amândouă în același timp.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL