Rezultate parțiale la alegerile din Polonia, după numărarea a 50% din voturi

polonia
Sursa foto: PEXELS.COM

Naţionaliştii aflaţi la guvernare în Polonia par să-şi fi pierdut majoritatea parlamentară, în cele mai importante alegeri din ţară din ultimele decenii, deschizând potenţial calea partidelor de opoziţie să preia puterea, în ceea ce ar fi o schimbare politică uriaşă.

Comisia Electorală Națională a anunțat, luni, primele rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare, după numărarea a peste 50% din voturi.

Astfel, PiS conduce cu 38,32%, în fața Platformei Civice (27,81%), Coaliția a Treia Cale (14,37%), Noua Stângă  (8,23%) și Confederația (7, 34%), potrivit wiadomosci.onet.pl.

„Au fost numărate voturile din 51,39% din raioane. Partidele de opoziţie, conduse de gruparea liberală a fostului preşedinte al Consiliului European Donald Tusk, au deja majoritatea – 231 de locuri. Iar rezultatele se vor îmbunătăți pentru că urmează zonele urbane”, comentează jurnalistul Onet, Michał Protaziuk.

Victoria opoziției ar putea redefini relația dintre Polonia și Bruxelles

Victoria opoziţiei, într-un scrutin văzut de analişti drept cel mai semnificativ pentru Europa din ultimii ani, ar putea redefini relaţia dintre Bruxelles şi cel mai mare stat membru al UE din Europa Centrală şi de Est.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL