România, printre țările preferate pentru turismul medical

Sursa foto: Facebook

România se numără printre destinațiile preferate de străinii care vor operații estetice sau tratamente stomatologice. Mii de italieni, spanioli sau germani ajung în clinicile private de la noi în fiecare lună

Dar și mai mulți ajung la vecinii noștri maghiari. Cam de 100 de ori mai mulți. Peste 125 de milioane de lei au lăsat, anul trecut, în țară turiștii străini veniți la tratamente medicale în România, potrivit datelor INS.

Aproape 20.000 de străini au vizitat țara noastră în scop medical, ceea ce înseamnă o cheltuială de peste 1.000 de euro per turist.

România este căutată pentru o varietate de proceduri medicale, dar este cunoscută în special pentru servicii de stomatologie, chirurgie estetică și plastică, dar și tratamente oncologice.

Ungaria, țara vecină, atrage anual circa 2 milioane de turiști medicali, adică de 100 de ori mai mulți decât România. Ca și la noi, cele mai cerute proceduri sunt cele de stomatologie, chirurgie estetică, tratamente ortopedice și de servicii de oftalmologie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: