Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate; cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare

Sursa foto: X

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru” şi 14 abţineri.

Creşterea fondului de salarii va fi de până la 15%, pentru toate instituţiile subordonate Municipalităţii, au precizat reprezentanţii aparatului de specialitate în cadrul şedinţei CGMB. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea va avea o valoare totală de 6,4%. În prezent anvelopa salarială este de 62,5 milioane lei lunar, pentru toţi salariaţii autorităţii locale.

Edilul general, Nicuşor Dan, a declarat că la elaborarea hotărârii s-a avut în vederea acordarea unor creşteri mai mari pentru persoanele fără studii superioare.

„În linii mari, a fost o singură regulă, pentru toate instituţiile: bani mai puţini în plus către persoane cu studii superioare şi bani mai mulţi pentru persoane fără studii superioare, pentru că ei chiar au salarii mult mai mici decât ceea ce oferă piaţa în momentul de faţă”, a spus primarul general.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: