Scandal PNL-PSD la Olt. Ce acuzații face prefectul

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

Scandal PNL-PSD la Olt. Invitat la emisiunea Puterea Știrilor, prefectul județului Olt, Mario De Mezzo (PNL), a povestit întreg firul evenimentelor, după ce în urmă cu câteva zile acuza PSD Olt de „cenzură” întrucât i s-ar fi interzis să vorbească la ceremonia de deschidere a anului școlar organizată de liceul pe care l-a absolvit.

Totul a început, povestește prefectul, după ce conducerea spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina i-a refuzat accesul în spital. „Am ajuns la Spitalul Județean și directorul medical mi-a interzis să intru în spital pe motiv că îmi trebuie  – eu reprezint instituția prefectului, sunt prefectul județului Olt – și el a spus că îmi trebuie un ordin de prefect prin care prefectul să-l împuternicească pe prefect să participe la acest control inopinat”, spune prefectul Mario De Mezzo.

„Cred că este important să setăm contextul, ca oamenii să înțeleagă de ce spun că este politică de cadre și nu incident izolat. În urmă cu 3 săptămâni, o lună, la foarte puțin timp de la numirea mea, în urma unor sesizări pe care eu le-am primit pe diferite canale neoficiale, am decis să fac un control inopinat la Spitalul Județean Slatina pentru că mi-a fost semnalat faptul că sunt gândaci la Secția de Cardiologie. Am ajuns la Spitalul Județean și directorul medical mi-a interzis să intru în spital pe motiv că îmi trebuie  – eu reprezint instituția prefectului, sunt prefectul județului Olt – și el a spus că îmi trebuie un ordin de prefect prin care prefectul să-l împuternicească pe prefect să participe la acest control inopinat.

Deci eu, în calitate de prefect, trebuie să mă împuternicesc pe mine, în calitate de prefect, să reprezint instituția prefectului pe care eu o reprezint prin hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial. Adică este absolut noaptea minții. Este halucinant ce se întâmplă. Sigur că în momentul în care o instituție nu are nimic de ascuns, există transparență. În momentul în care sunt lucruri de ascuns, există această opacitate și sunt aceste tertipuri administrative prin care ei încearcă să se protejeze. Evident că eu am făcut un film pe Facebook care a ajuns viral, oamenii au fost siderați de așa ceva.

Am sesizat Corpul de Control al ministrului, care a trimis DSP-ul în control și care a constatat nereguli și a aplicat patru contravenții pentru diferite nereguli găsite, de la lipsa procedurilor, la lipsa concentrației soluției. Adică au fost exact neregulile pe care oamenii ni le-au semnalat. Însă, ironia este în felul următor: Spitalul Județean, luni, într-o încercare disperată de a masca abuzul pe care l-a făcut, a chemat toată presa națională la spital. Și ce să vedeți? Presa națională a filmat gândacii în plină acțiune, în plină zi, în saloanele de la cardiologie. A fost o declarație halucinantă. Dacă până acum credeți că le-ați auzit pe toate în presă, am să vă zic acum o afirmație pe care nu cred că o veți mai auzi vreodată și n-ați auzit-o niciodată. Un doctor declarat la pentru știrile uneia dintre cele mai mari televiziuni din țară, că e posibil să fie gândaci, dar ei nu sunt un pericol pentru sănătatea pacienților din spital”, a declarat Mario de Mezzo, în direct la Puterea Știrilor.

„La Slatina, apa e mai scumpă decât vinul”

„Eu am crezut că acest incident a fost unul izolat, că s-a dus, am trecut peste el. Duminică, îmi solicită cineva o întâlnire de 10-12 minute și îmi spune că a aflat că primarul municipiului Slatina, domnul Emil Moț, împreună cu inspectorul județean școlar, dl. Adelin Bărbulețe și cu dl. viceprimar Vâlceleanu, l-au convocat pe directorul Colegiului Național „Ion Minulescu”, pe care eu l-am absolvit, și i-au spus că nu am voie să vorbesc la evenimentul de deschidere. Directorul a fost șocat. Nu a existat un motiv(…).

Eu pe domnul primar Emil Moț nu l-am mai văzut de cel puțin 10 ani. Deci, cel mai ușor pentru Slatina ar fi să aibă ceva cu mine. Cel mai periculos pentru  Slatina și pentru județul Olt ar fi să aibă ceva cu instituția prefectului. Acolo ar fi într-adevăr un pericol(…) Deci Slatina arată ca după bombardament, este mizerie în oraș, oamenii reclamă, de la țânțari și câini, până la cel mai scump gunoi din țară și cea mai scumpă apă din țară. Noi plătim apa mai scumpă decât vinul, mai scump decât șampania. Noi avem cea mai scumpă apă din țară, în municipiul Slatina. În loc să se ocupe de lucrurile astea administrative pentru care oamenii l-au votat și l-au împuternicit să le facă, dl. primar Emil Moț este extrem de preocupat să nu vorbească Mario De Mezzo la deschiderea anului școlar”, a continuat Mario De Mezzo.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL