Şeful DNA: Din păcate, costurile corupţiei rămân inacceptabil de mari pentru societatea românescă 

Sursa: FOTO - Inquam Photos / George Călin

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, susţine că, din păcate, costurile corupţiei rămân inacceptabil de mari pentru societatea românească. El a mai precizat că o organizaţie mai suplă şi mai eficientă generează mai multă autonomie procurorilor.

Marius Voineag a declarat, luni, la şedinţa de bilanţ a DNA, că tema corupţiei este încă în prim-plan din cauza impactului pe care acest fenomen îl are asupra vieţii cetăţenilor.
“Ne bucură şi ne onorează interesul pe care îl manifestă societatea pentru activitatea DNA. Pe de altă parte, acest interes arată şi faptul că tema corupţiei este încă în prim plan datorită impactului pe care acest fenomen îl are asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor. Din păcate, costurile corupţiei rămân inacceptabil de mari pentru societatea românescă. Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să sintetizeze activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din ultimul an, acesta ar fi încrederea. Mă refer atât la încrederea celor care lucrează în cadrul instituţiei, încredere care se vede în curajul redescoperit de a investiga cazuri de mare corupţie, cât şi la încrederea cetăţenilor de a veni cu sesizări către noi”, a afirmat Marius Voineag.
El a declarat că doreşte mobilizarea resurselor interne şi externe pentru combaterea judiciară a faptelor de corupţie.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: