Simona Bucura Oprescu a anunţat până când mai pot depune pensionarii acte pentru recalculare

Sursa foto: Facebook

Simona Bucura Oprescu a anunţat până când mai pot depune pensionarii acte pentru recalculare, având în vedere că în septembrie românii vor primi pensiile mărite.

După indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8%, pensionarii vor beneficia, din septembrie, şi de o majorare a pensiilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunţat până când mai pot duce pensionarii acte suplimentare pentru recalculare, pentru ca niciunul dintre ei să nu piardă banii care i se cuvin. Fiecare pensionar va avea pensia recalculată în funcţie de mai mulţi factori, astfel că procentele de creştere diferă de la om la om, însă există nişte tabele orientative în acest sens. Oficialii au promis că pensionarii vor avea pensiile majorate de la data de 1 septembrie şi nicio pensie în plată nu va scădea.

Tot atunci, va intra în vigoare și legea pensiilor care vine cu o nouă formulă de recalculare a pensiilor. Noua formulă de recalculare va oferi pensii mărite celor care au lucrat mulți ani (ideal peste 35), va face grupele de muncă mai puțin importante financiar, dar nu îi va favoriza pe pensionarii care au lucrat sub 25 de ani. Sistemul de pensii publice din România este reglementat, începând din acest an, printr-o nouă lege, respectiv prin Legea 360/2023.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL