METEO Un val de ninsori și ger lovește România

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou episod de iarnă severă pune stăpânire pe România. Furtuna violenta care a lovit Europa își va face simțită prezența și în țara noastră, aducând ger și ninsori. În weekend vor fi temperaturi scăzute în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est.

Dacă joi încă ne bucurăm de vremea de primăvară, de vineri vremea se schimbă radical, iar maximele nu vor depăși 3-4 grade Celsius.

„De sâmbătă răcirea va fi de interes în toată țara, chiar accentuat în partea de sud și sud-est a țării. La scara întregii țări, valorile de temperatură vor scădea între -4, până la 4,5 grade, la nivelul maximelor. În depresiuni vorbim de temperaturi sub pragul de ger, -10, -15 grade Celsius, până la -1 grad pe litoral.

La munte vor predomina ninsorile, local se va depune strat consistent de zăpadă, iar pe creste, vitezele vântului la rafală vor fi de 70, 80 km/h.

Și în București ne așteptăm ca în noaptea de vineri spre sâmbătă să consemnăm la începutul nopții precipitații sub formă de ploaie, după care lapoviță și ninsoare. Duminică vor predomina ninsorile în toate regiunile. În Capitală, maxime de 1-2 grade”, a exolicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: