VIDEO Drogurile – o mare problemă pentru Capitală. Andrei Badiu (PNL) spune ce poate face primarul

Foto PS News

Andrei Badiu, liderul consilierilor generali ai PNL, invitat în emisiunea „Puterea Știrilor” moderată de Marinela Angheluș, explică de ce Sebastian Burduja a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul de droguri în București. Această tema actuală și stringentă nu este, totuși, „pomenită” de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

„Domnul Nicușor Dan nu prea vorbește despre problemele orașului, în general”, spune Andrei Badiu.

Sebastian Burduja, singurul candidat care a lansat un program pentru București

„Nicușor Dan nu atinge nicio problemă reală a bucureșteanului. Ca un prim aspect, aș vrea să constatăm că Sebastian Burduja este singurul care a lansat un program pentru București. În sfârșit, putem să discutăm despre niște proiecte, niște proiecte care poate sunt controversate, niște proiecte care poate stârnesc discuții privitoare la fezabilitate sau oportunitate. Dar în sfârșit putem să discutăm despre un program, despre câteva proiecte concrete.

Până acum, scena publică a fost mai degrabă un război al declarațiilor, al nominalizărilor, al candidaților

 S-a vorbit despre „candidatul la candidat”, candidatul „deocamdată”, dar în mod clar acum avem un candidat în persoana domnului Burduja care a lansat un program pentru București privitor la problematica consumului de droguri.

Vă dați seama că am făcut niște cercetări sociologice și pe noi ne-a uimit ce segment mare de populație este interesată de această problemă sau vede acest aspect ca fiind o problemă majoră a orașului, în special în rândul persoanelor tinere.

S-a identificat această problemă. Marea majoritate a părinților ce au copiii în ani terminali ai gimnaziului și în liceu sunt foarte foarte îngrijorați de problematica consumului de droguri”.

Ce ar putea face primarul pentru a descuraja flagelul drogurilor

„Vorbim despre consumul de droguri, mai ales în zona școlilor. Discutăm de persoane vulnerabile, copii, adolescenți, poate chiar studenți. Sunt totuși niște persoane vulnerabile, foarte ușor coruptibile din punct de vedere al tentațiilor. Ne-am întrebat cu toții ce putem face sau ce ar putea face primarul pentru a stopa acest flagel, pentru a-i descuraja.

În primul rând, Poliția Locală a Municipiului București este un instrument foarte util, mai ales în ceea ce privește zona din jurul școlilor. Apoi,  fac aici o paranteză: multă lume nu știe, poate sunt aspecte un pic tehnice sau n-au fost promovate sau spuse cât trebuie: Nicușor Dan a relocat Poliția Locală din zonele cu infracționalitate ridicată și a mutat toată activitatea Poliției Locale în zonele protejate. De ce? Pentru a direcționa această resursă umană în zona unde este de interes și unde are atribuții Primăria Generală.

Vorbim despre zona de urbanism. Vedeți, revenim la un aspect care definește, de fapt, mandatul Nicușor Dan. Chiar l-am întrebat și noi, am încercat chiar promovarea unei hotărâri de Consiliu General în acest sens și l-am întrebat cum să luăm noi sau să reducem frecvența patrulărilor din zonele cu infracționalitate ridicată în zona protejată, când, de fapt, primul rol al Poliției locale sau în general al poliției, este rolul de prevenție, rolul de descurajare a fenomenului infracțional, urmat sigur, după aceea, de rolul de o intervenție fizică”, a explicat Badiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL