VIDEO Virgil Popescu: Strategia PPE, bazată pe unitatea forțelor democrate împotriva extremismului

Astăzi a început Congresul Partidului Popular European de la București, în cadrul căruia peste 2.000 de delegaţi din 40 de ţări urmează să decidă strategia pentru alegerile europarlamentare din iunie.

În ce privește conținutul acestei strategii, Virgil Popescu, deputat PNL, a menționat nevoia de opoziție față de partidele extremiste.

„Strategia e bazată pe unitate, în primul rând, unitatea tuturor forțelor democrate împotriva extremismului. Avem, clar AUR, partid parlamentar extremist, avem și partidul lui Șoșoacă, mai mic, e adevărat. (…) Să ai un lider de partid declarat indezirabil în Republica Moldova, la frații noștri moldoveni sau un lider de partid în România care spune că urăște Republica Moldova e prea mult pentru români. Și românii trebuie să vadă acest lucru. Eu cred că vor sancționa la vot extremismul acesta”, a mai spus deputatul PNL.

În ce privește posibilitatea sancționării retoricii folosite de partidele extremiste, Virgil Popescu spune că România, ca țară membră a Uniunii Europene, garantează dreptul la libera exprimare.

„Dacă românii l-au votat pe Simion să intre în Parlament, acesta a intrat în Parlament. Dacă va încălca legea în România, probabil că va răspunde în fața justiției în România. Dar dreptul la liberă exprimare este garantat în constituție în România, sigur, nu manifestările aestea care sunt în Parlament”, a mai afirmat deputatul PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL