Washington Post: Teroriștii Hamas erau pregătiți și pentru faza a doua a atacului din Israel

Sursa foto: The Times of Israel

Gruparea teroristă Hamas avea planuri ambițioase dincolo de masacrul din 7 octombrie, inclusiv să ajungă în Cisiordania și în marile orașe israeliene pentru a declanșa un război cu Israel, scrie The Washington Post, care citează oficiali din serviciile de informații din patru țări Occidentale și din Orientul Mijlociu.

Teroriștii Hamas plănuiau să efectueze a doua etapă a atacului în marile orașe și baze militare israeliene. Potrivit Washington Post, membrii Hamas aveau la ei suficientă hrană și muniție pentru a rezista câteva zile. De asemenea, s-a descoperit că militanții aveau hărți și informații pentru un atac până la granița cu Cisiordania. Sursele publicației au spus că Hamas spera că un alt atac va „declanșa un răspuns puternic israelian” și va provoca un conflict major în Orientul Mijlociu.

Pentru a atinge acest scop, militanții au fost însărcinați, printre altele, să ardă case, „luând cât mai mulți ostatici și ucigând cât mai mulți oameni”. Informații de recunoaștere și hărți care sugerează că Cisiordania a fost o țintă pentru incursiunea brutală au fost descoperite în posesia uneia dintre unitățile de asalt care au intrat în Israel.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: