Lider PNL dezvăluie ce poate arunca în aer fuziunea PNL cu PDL. Va fi cooptat și PMP în alianță?

Unul din liderii importanți ai PNL a vorbit  într-un interviu acordat ziarului Bursa despre subiectele care pot dinamita fuziunea PNL cu PDL, dar și care ar trebui să fie poziția celor două partide în raport cu PMP și Traian Băsescu.

Senatorul PNL, Varujan Vosganian, întrebat dacă ACL îşi propune să reunească şi alte forţe de dreapta precum Partidul Mişcarea Populară (PMP), a explicat că este posibil.

”În principiu, o astfel de ipoteză este posibilă, important este, însă, care sunt termenii negocierii şi cine din partea acestui partid participă la negociere. Nu trebuie să pierdem nicio clipă din vedere riscul ca Traian Băsescu să devină liderul politic al spectrului de dreapta. Traian Băsescu nu trebuie lăsat să se reinsereze, prin intermediul PMP, în formaţiunea de dreapta, care ar rezulta în urma fuziunii (n.r. ACL). De aceea există reţineri fireşti în ceea ce priveşte negocierile cu PMP”, a declarat Vosganian pentru ziarul Bursa.

Referitor la  „temele îngheţate” care ar putea creşte vulnerabilitatea fuziunii PNL – PDL, liderul liberal a admis că există câteva subiecte care ar putea periclita fuziunea dintre cele două formațiuni.

”Există câteva astfel de teme, de pildă: evaluarea guvernărilor succesive, momentul ianuarie 2012, tema referendumului – utilitatea sau inutilitatea lui, profilul politic al unor persoane din cele două partide, cu deosebire din PDL, asupra cărora noi nu am prea insistat. Acestea sunt nişte teme asupra cărora nu avem o poziţie comună.

Acum important este să ne concentrăm la ce avem de făcut, poate că într-o bună zi vom reveni şi asupra acestora „teme îngheţate” ”, a adăugat Vosganian.

Întrebat cum se poziţionează platforma electorală a Alianţei Creştin Liberale, în contextul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, senatorul a explicat ”că atitudinea generală, există o diferenţă importantă între comportamentul politic al Partidului Social Democrat (PSD) şi al ACL; profil pornit chiar de la platforma politică a acestor partide. PNL, când a intrat în guvern, a avut patru puncte importante, care urmăreau să decongestioneze piaţa muncii şi să genereze creştere economică: fiscalitate, privatizare, locuri de muncă şi investiţii în reindustrializare.

Pentru PSD toate aceste obiective au fost străine, numai în ultimul an ţara noastră a pierdut 130.000 de locuri de muncă, fiscalitatea a crescut în permanenţă, în timp ce reducerea CAS la angajator este numai rezultatul unor presiuni de natură publică şi a unei tentative de a arăta că PSD este continuatorul platformei politice a Uniunii Social Liberale (USL), însă fără prea multă tragere de inimă.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: