Austria se opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. Gerhard Karner crede că ar fi „o greșeală”

Sursa foto: Facebook

Aderarea României la Schengen. Veştile pentru România nu sunt deloc plăcute. Austria se opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen, cu graniţele terestre.

„Austria se opune în continuare aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen cu frontierele terestre, asta chiar dacă s-a ajuns la un acord politic privind aderarea României și Bulgariei la spațiul european de liberă circulație cu frontierele aeriene și navale începând cu data de 31 martie.

Anunțul a fost făcut de ministrul austriac de Interne Gerhard Karner, cel care susține că în acest moment spațiul de liberă circulație nu funcționează și că ar fi o greșeală din partea guvernului de la Viena să dea undă verde aderării României și Bulgariei și cu frontierele terestre. E un anunț care spulberă cumva speranțele României, pentru că, ne amintim cu toții, atât premierul Marcel Ciolacu cât și ministrul de Interne Cătălin Predoiu spuneau că în cursul acestui an se vor continua negocierile cu guvernul de la Viena pentru a se stabili o dată certă, o dată concretă la care România să adere la Spațiul Schengen și cu frontierele terestre, mai ales că industria transporturilor din țară noatră susține că are pierderi de peste 2 miliarde de euro în fiecare an din cauza faptului că Austria ne ține încă la porțile Spațiului Schengen în ceea ce privește frontierele terestre.

Totuși, surse politice spun că în luna mai întreaga Uniune Europeană va intră în campanie electorală și atunci toate negocierile politice privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen și cu frontierele terestre vor fi blocate, iar începând cu data de 1 iulie, guvernul de la Budapesta va fi cel care va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, așadar, Ungaria este țara care va trebui să ducă mai departe tema aderării României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre și rămâne de văzut dacă în cursul acestui an negocierile politice vor avea succes, iar România va avea până la urmă o dată certă pentru aderarea la Spațiul Schengen cu frontierele terestre, eventual din 2025”, a transmis reporterul Observator Marius Gârlașiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL