Avocatul lui Cătălin Cherecheș despre arestare: Pare că ar fi făcut puțin contact și cu asfaltul

Foto: PS News

După ce Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită în formă continuă, acesta a fugit din țară, ceea ce a făcut să fie dat în urmărire generală. Marți seară a fost depistat în Augsburg, Germania.

Inivitatul Marinelei Angheluș la emisiunea Puterea Știrilor, avocatul edilului, Răzvan Doseanu, a explicat ce riscă Cătălin Cherecheș prin faptul că a fugit din țară în momentul în care trebuia să execute o pedeapsă și a vorbit despre urmele de violență care apăreau pe chipul fotografiat al fugarului.

“Asta e o întrebare mai bună pentru procurori. Eu sunt, totuși, avocatul domnului Cherecheș. Dacă se constată că a comis infracțiunile despre care se face referire la ieșirea din țară, atunci i se aplică o pedeapsă”.

Moderatoarea emisiunii, Marinela Angheluș a subliniat faptul că edilul Cherecheș a plecat din țară folosind actele de identitate ale unui văr.

“Dacă se ajunge la o hotărâre judecătorească de condamnare pentru trecere ilegală, pentru fals privind identitatea, nu știu, la pedeapsa care deja este aplicată se poate adăuga un alt cuantum al noii pedepse”.

În ceea ce privește aducerea în țară a lui Cătălin Cherecheș, avocatul nu a dat prea multe explicații.

“Cred că aici, Ministerul Justiției ar putea să vă furnizeze niște date mai exacte, în funcție de consimțământul sau nu… al domnului Cherecheș, la predare. Adică e o predare simplificată, rapidă, sau va fi o opoziție la aducerea în țară, din partea domnului Cherecheș.”

Despre fotografia care a apărut în spațiul public, în care Cătălin Cherecheș apare cu câteva zgârieturi pe față, iar ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a spus că s-ar fi “luptat” cu polițiștii germani, Răzvan Doseanu a afirmat că nu s-a opus arestării, clientul său.

“Am văzut fotografia(…). Să vezi o persoană plecată din țară cu urme de violență în urma unei capturări pare așa, un fel de vânătoare. Din informațiile pe care eu le am, nu a existat opoziție a domnului Cherecheș la prinderea acestuia. În cadrul procedurii e încătușare și e plasare la sol a acestuia. Pare că ar fi făcut puțin contact și cu asfaltul, să spun așa. Eu nu am nicio informație. Nu știu dacă există un comunicat oficial că Cătălin Cherecheș s-a opus la predare. Din informațiile pe care eu le am, Cătălin Cherecheș nu s-a opus la prinderea dumnealui și nici la încătușare. Se pare că se mai întâmplă astfel de evenimente la încătușarea cu imobilizarea la sol a persoanei în cauză”.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat pe 24 noiembrie la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. În aceeași zi, Cherecheș a fugit din țară, chiar dacă se află sub control judiciar. Fugarul a intrat în Ungaria pe la vama Petea cu buletinul unui var. Cătălin Cherecheș a fost arestat în Augsburg, Germania, după ce a depășit viteză legală pe autostradă. Mașina în care s-ar fi aflat alături de o mătușă mergea cu 200 de kilometri pe oră. Se pare că fugarul ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL