Categoria de români care poate obţine ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile. Anunţul DRP

Sursă foto: X

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) demarează Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2024. Condițiile prin care românii pot obține sprijinul financiar.

Proiectele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) rămân direcționate şi în 2024 către conservarea și protejarea identității românești, peste tot unde românii au ales să trăiască.

„Continuăm munca din ultimii doi ani, de a susține românii din afara granițelor, prin deschiderea unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile. Am un angajament ferm de solidaritate, dialog și sprijin față de toți românii, menit să întărească legăturile dintre cei plecați departe de țară și cei din patria mamă.

Vă invit să accesați noul ghid destinat solicitanților de sprijin financiar și să vă implicați cât mai mult în susținerea românilor de pretutindeni!”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu.

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție și Comunitate.

Astfel, asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare 2024.

În cadrul sesiunii de finanțare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 31 martie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format PDF, la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.PDF). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: