Daraban, Camera de Comerț: România trebuie să învețe să profite de viitoarea construcție a Ucrainei

foto: ccir.ro
Sursă foto: ccir.ro

Daraban, președintele Camerei de Comerț, declară că România trebuie să aibă un joc inteligent, dacă vrea să crească din punct de vedere economic.

„Este foarte sănătos să crești PIB-ul pe consum, se zice asta, problema e ca acel consum să fie din produse produse în țară, nu din import. Nu contează naționalitatea producătorului, dar să se producă în țară: să ofere locuri de muncă, taxe pe teren, pe clădiri etc. țării”, arată șeful CCIR.

Daraban contează pe sprijinul JETRO în ceea ce priveşte atragerea unor proiecte de investiţii majore, atât în domeniul naval cât şi în alte sectoare economice din România (Japan External Trade Organization este o organizaţie guvernamentală japoneză înfiinţată în 1958, care are ca obiect de activitate promovarea comerţului şi investiţiilor reciproce dintre Japonia şi restul lumii).

Ocazii pentru România sunt, dar este nevoie de asumare și acțiune.

„România trebuie să învețe să profite de viitoarea construcție a Ucrainei și să aducă și un plus valoare pentru țară, nu doar chiria pentru platforme de care va fi nevoie cu siguranță”, crede Daraban.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: