Ajutor de stat de 150 milioane de euro pentru materiale de construcții

euro-pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ghidul solicitantului pentru o nouă schemă de ajutor de stat pentru materialele de construcții va fi pus în dezbatere publică săptămâna viitoare, ajutorul de stat fiind de 150 de milioane de euro pe an, acordat în următorii 4 ani.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat că săptămâna viitoare va fi pus în transparență un ghid pentru o nouă schemă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii, urmând să-şi facă simţite efectele imediat după punerea ei în aplicare.

“Este o schemă care are are un buget de până la 150 de milioane de euro, anual, multianuală, pe 4 ani de zile”, a declarat Radu Oprea, care a adăugat că dorinţa este să se facă investiţii.

“Ne uităm la companiile orientate către export”, a spus ministrul, la postul de televiziune Prima News, acesta adăugând că privirile sunt îndreptate însă şi către reconstrucţia Ucrainei.

“Creşterea economică, dacă ne uităm pe datele statistice, vedem că s-a produs pe baza investiţiilor, nu a consumului, lucru care e inedit în România, semn că programele îşi produc efectele. Continuăm cu programele, pentru marea industrie, schemele de ajutor de stat”, a mai spus ministrul Economiei. Totodată, acesta a precizat că vor continua şi schemele pentru minimis pentru economie circulară”, a declarat ministrul.

În luna iunie, ministrul anunța că a prezentat Executivului proiectul Ordonanței pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: