Conducerea AEP, întâlnire cu instituţiile implicate în organizarea alegerilor europarlamentare din 9 iunie

Sursă foto: Facebook/ Autoritatea Electorală Permanentă

Conducerea Autorităţii Electorale Permanente a avut, vineri, o întâlnire cu instituţiile implicate în organizarea alegerilor europarlamentare din 9 iunie, iar preşedintele instituţiei, Toni Greblă, a apreciat că scrutinul trebuie să fie organizat impecabil.

”Conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a avut vineri, 19 ianuarie 2024, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii principalelor instituţii cu atribuţii în desfăşurarea proceselor electorale pentru a analiza stadiul organizării scrutinului pentru membrii din România în Parlamentul European şi principalele acţiuni necesare pentru pregătirea alegerilor libere, corecte şi în conformitate cu aşteptările democratice ale cetăţenilor”, a transmis, vineri, AEP, într-un comunicat de presă.

Preşedintele instituţiei, Toni Greblă, a apreciat că scrutinul trebuie să fie perfect din punct de vedere tehnic: ”Alegerile trebuie să fie organizate impecabil din punct de vedere tehnic. În general, în lume se observă o scădere a încrederii în autorităţi şi, uneori, chiar corectitudinea proceselor electorale poate fi pusă sub semnul întrebării, fapt care poate avea un impact negativ asupra conceptului de democraţie. În acest sens, avem o responsabilitate deosebită în consolidarea încrederii cetăţenilor în corectitudinea modului de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi păstrarea echidistanţei în raport cu toţi competitorii electorali”.

Potrivit AEP, la şedinţă au participat principalii responsabili din instituţiile cu atribuţii în desfăşurarea proceselor electorale: Aneta Matei, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Lucreţia Tănase, secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, şi directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general ing. Ionel-Sorin Bălan.

”În cadrul şedinţei au fost analizate aspecte relevante privind normele legislative specifice alegerilor pentru Parlamentul European, măsurile suplimentare necesare pentru buna desfăşurare a acestui scrutin, dar şi principalele responsabilităţi care revin fiecăreia dintre instituţiile publice implicate direct în organizarea proceselor electorale”, a mai transmis instituţia.

România organizează, în anul 2024, patru tipuri de alegeri, primele fiind alegerile europarlamentare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: