„Criminali cu diplomă. Încep să iasă la iveală aceste detalii”. Fratele Alexandrei face noi dezvăluiri

Sursă foto: captură Digi24
Sursă foto: captură Digi24

La o săptămână de la moartea Alexandrei în Spitalul din Botoșani, unde a fost neglijată de medici, comunitatea locală protestează zilnic și cere demisia cadrelor medicale care au fost de gardă în noaptea tragediei. Ancheta penală este abia la început. Inclusiv familia tinerei a fost chemată la audieri. Fratele Alexandrei, Vlad Miron, a făcut noi dezvăluiri pentru Digi24.

„Ușor-ușor încep să iasă la iveală toate aceste detalii de care eu, după mesajele citite, dintre sora și cumnatul meu, mi-am dat seama de la început, dar spitalul susținea că s-au respectat protocoalele. Tot ce susțineam de la început se adeverește, că nu a băgat-o nimeni în seamă, că o trimiteau de la un medic la altul. Nu a fost nicio intenție salvatoare, la ei pare ceva normal ca să lași pacientul până dimineață, până vine medicul curant. Poate dacă era medicul ei curant în seară aia mă gândesc că intervenea, la câte mesaje de durere a trimis. A fost un concurs între ele, ura dintre ele, clientul tău, clientul meu. E un adevăr, nu o speculație, altfel nu îi spuneau să aștepte până dimineață. Asta i s-a spus de la început, să aștepte medicul ei.

Când ești într-un spital și ești de serviciu, fă-ți datoria!  Poate la ei e ceva normal, am primit foarte multe mesaje de la oameni care mi-au spus că li s-au făcut calmante și li se spunea să stea până dimineață. Toată comunitatea așteaptă să se ia măsuri. E degeaba dacă (pe doctoriță – n.r.) o suspendă 90 de zile și apoi o bagă înapoi în funcție și omoară alți oameni. Să fie suspendați din funcție, să se retragă licență de a mai profesa. Eu îi cataloghez criminali cu diplomă”, a declarat Vlad Miron.

Botoșănenii au scris „NU AM AER” și „ALEXANDRA” pe fațada cabinetului privat al medicului ginecolog Mariana Pitrop, unul dintre cadrele medicale acuzate că nu a intervenit să o ajute pe Alexandra, tânăra de 25 de ani, care a decedat după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoşani, transmite botosaninews.

„Poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un imobil, de pe Calea Naţională, ar fi fost vandalizat. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanţă neagră. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, potrivit sursei citate. Medicului ginecolog care era de gardă i se reproșează că nu a intervenit să o ajute pe Alexandra, în urma mesajelor trimise de aceasta, lăsând-o să agonizeze până dimineață, când medicul care îi monitoriza sarcina ajungea la spital.

Medicii legişti au constatat că Alexandra Ivanov, tânăra în vârstă de 25 de ani care a decedat după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoşani, a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”. Femeia, mamă a trei copii, a fost internată joi seară, însă timp de şapte ore nu a primit deloc îngrijiri medicale. Cazul Alexandrei i-a revoltat pe botoșăneni, care se adună de câteva zile cu sutele în fața maternității din Botoșani, cerând dreptate pentru aceasta. Familia tinerei îi acuză pe medicii de gardă de la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani că nu au intervenit cu nimic pentru a o ajuta pe Alexandra, care se plângea de dureri insuportabile.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: