InfoCons: 41,92% dintre produsele ce fac obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt contrafăcute

Sursa foto: Wikimedia Commons

Un procent de 41,92% dintre produsele ce fac obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt contrafăcute, cele mai multe fiind din categoria cosmetice, jucării şi aparate şi echipamente electrice, atenţionează InfoCons, în contextul Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

Conform unui comunicat al InfoCons, ţările care au emis cele mai multe alerte sunt Italia, cu 17,69% din totalul alertelor emise, urmată de Suedia, cu 16,15 % şi Germania, cu 11,41%. La polul opus, ţările care au emis cele mai puţine alerte sunt Spania şi Croaţia, cu 0,12% din totalul alertelor emise, şi Slovacia şi Letonia, cu 0,25 %.

Republica Populară Chineză este ţara de provenienţă cu ponderea cea mai mare, respectiv 47,17% din total, urmată de Italia cu 10,12% şi Germania cu 6,41%. Sunt şi produse ce au făcut obiectul alertelor unde nu a putut fi identificată ţara de provenienţă, ponderea acestora fiind de 11,92%.

La polul opus sunt ţări din care provin produsele ce au făcut obiectul alertelor cu ponderea cea mai mică de 0,12%, printre care se numără Africa de Sud, Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Hong Kong, Letonia, Mexic, Nigeria, Portugalia, Taiwan, Tunisia şi Ucraina.

Potrivit sursei citate, pentru 57,30% dintre produsele ce au făcut obiectul alertelor nu a fost identificat dacă sunt sau nu contrafăcute, iar 0,76% nu sunt contrafăcute.

Din punctul de vedere al riscului produselor contrafăcute, cel chimic reprezintă ponderea cea mai mare, cu 49,48%, urmat de riscul de leziuni, cu 18,58%, şi riscul asupra mediului, cu 15,76%. La polul opus, ponderea cea mai mică privind gradul de risc o reprezintă riscul de asfixiere şi vătămarea auzului cu 0,12%.

Referitor la tipul de alertă, 89,61% dintre alertele emise sunt încadrate la Risc Grav.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: