Oligarhul Ilan Șor a încercat să trimită la București 200 de agitatori în sprijinul AUR. Autoritățile i-au oprit

Sursa foto: AUR

Oligarhul Ilan Șor a vrut să trimită peste 200 de persoane la București, pe 6 martie, în sprijinul AUR, pentru a protesta în timpul Congresului PPE. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, potrivit căruia sumele pe care urmau să le primească pe zi persoanele respective ajungeau la sute de euro, transmite moldova1.md.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că peste 5,5 milioane de lei urmau să fie folosiți pentru finanțarea ilegală a partidelor politice controlate de Ilan Șor și pentru provocarea destabilizărilor, inclusiv în București, în contextul Congresului PPE.

Poliția, cu sprijinul autorităților române, au reușit să stârpească acțiunile de destabilizare și o parte din persoane au fost documentate.

Potrivit acestuia, peste 200 de persoane au primit bani pentru a protesta la București, împotriva reuniunii Partidului Popular European.

„Se pregăteau acțiuni și la București, unde trebuiau să se ducă circa 200 de persoane de la Chișinău. Poliția, cu sprijinul colegilor din România, a reușit să oprească o parte dintre ei, alții, însă, au ajuns. Sumele pe care urmau să le primează pe zi persoanele respective ajungeau la sute de euro. La un microbuz de 22 de persoane, 10 mii de euro era suma alocată. Trebuiau să ajungă persoane selectate, cu anumite aptitudini. Unii au ajuns, au încercat să facă manifestări. Erau vorbitori de limbă rusă și aveau orientarea de a acționa exact în aceeași manieră cum o făceau și la Chișinău. Intenția venea și din partea unui alt partid, de la București, urmând să participe împreună la manifestații. Deja ați văzut, este vorba despre Partidul AUR, scopul lor era de a se consolida în comun”, a mai explicat Cernăuțeanu.

Unele din cei ajunși la București vorbeau limba rusă, nu știau unde și pentru ce se deplasează.

Acțiunile din România erau planificate inclusiv de Partidul AUR, a menționat Cernăuțeanu.

„Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele sociale, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a conchis Viorel Cernăuțeanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: