Guvernul din Cisiordania şi-a prezentat demisia

Sursa foto: X

Guvernul Autorităţii palestiniene, aflat la conducere în Cisiordania, şi-a prezentat luni demisia preşedintelui Autorităţii, Mahmoud Abbas, a anunţat premierul Mohammed Shtayyeh, transmit AFP şi Reuters.

„Am prezentat preşedintelui pe 20 februarie demisia guvernului şi astăzi o prezint în scris”, a declarat Mohammed Shtayyeh la Ramallah, capitala Cisiordaniei.

Acesta a precizat că decizia intervine în special „în lumina evenimentelor legate de agresiunea împotriva Fâşiei Gaza”.

Palestinienii au nevoie de „noi măsuri politice” şi de o conducere unificată ca urmare a „noii realităţi” impuse de războiul din Gaza, a explicat el.

„Următoarea etapă cere noi măsuri guvernamentale şi politice care ţin cont de noua realitate din Fâşia Gaza (…) şi de nevoia urgentă de un consens interpalestinian”, a spus responsabilul palestinian.

Autoritatea Palestiniană, înfiinţată în cadrul acordurilor de pace de la Oslo, din 1993, dintre Israel şi Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) controlează Cisiordania, însă – menţionează Reuters – este considerată de mulţi palestinieni coruptă şi nedemocratică. Hamas guvernează de 17 ani Fâşia Gaza, după ce a expulzat din acest teritoriu serviciile de securitate loiale Autorităţii Palestiniene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: