Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro în diversificarea energetică

Klaus Iohannis
Sursă foto: Klaus Iohannis

România va investi, până în anul 2027, 2,5 miliarde de euro în diversificarea energetică și economică a județelor din țară, dependente de industrii intensive în carbon, spune președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Evenimentului la Nivel Înalt privind Atenuarea Schimbărilor Climatice corelat procesului de Evaluare Globală, că România şi-a redus emisiile cu peste două treimi, comparativ cu 1990 şi îşi propune ca, până în 2030 să atingă o reducere de circa 80%.

„Rapoartele științifice elaborate pentru Evaluarea Globală de la COP28 arată că trebuie să accelerăm procesul de atenuare a schimbărilor climatice. De aceea, apreciez oportunitatea de a explora astăzi, împreună cu dumneavoastră, măsurile pe care le putem lua, la nivel național și internațional, în acest domeniu.

Avem nevoie de angajamente noi și îndrăznețe pentru a ne atinge obiectivele climatice și cred că România poate fi considerată un exemplu în această privință.

Comparativ cu 1990, România și-a redus emisiile cu peste două treimi și își propune să atingă o reducere de aproximativ 80% până în 2030”, declară șeful statului.

Potrivit lui Klaus Iohannis, România produce aproximativ două treimi din energia electrică din surse cu emisii reduse de dioxid de carbon, regenerabile și nucleare, și intenționează să crească și mai mult ponderea regenerabilelor în sectorul său de energie electrică la 76% din capacitatea totală instalată până în 2030:

„Acest lucru plasează țara mea într-o poziție privilegiată inclusiv în privința producerii de bunuri și servicii cu amprentă de carbon redusă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: