MApN a corectat termenii licitației pentru rachete antiaeriene cu rază scurtă

Sursa foto: X

La redactarea documentelor procedurii de achiziție de sisteme antiaeriene cu rachete pe rază scurtă și foarte scurtă (VSHORAD / SHORAD), care asigură protecția împotriva dronelor, elicopterelor, dar și a avionelor care zboară la mică înalțime, responsabilii Ministerului Apărării Naționale (MApN) au scăpat o serie de greșeli, iar pentru corectarea acestora licitația a fost suspendată câteva zile. 

Concret, anul trecut, MApN a postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul pentru achiziționarea acestor sisteme de armament care ar avea un rol hotărâtor dacă s-ar pune probleme distrugerii dronelor rusești care atacă porturile ucrainene de la Dunăre, dar mai „scapă” pe teritoriul României.

Problemele de redactare a documentelor licitației au fost descoperite în luna ianuarie, când procedura a și fost suspendată pentru corectarea greșelilor. A fost trecut eronat inclusiv termenul limita pentru primirea cererilor de participare. Și nu s-a greșit cu puțin pentru că în documentul inițial acest termen era 8 ianuarie când în realitate trebuia să figureze 8 februarie. Apoi, au fost schimbate și o serie de cerințe la capitolul „Denumire criteriu selecție la «III.1.2) Situația economică și financiară»” a ofertantului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: