Premierul Ciolacu începe o vizită de lucru în Italia. De ce este importantă această întâlnire

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu va ajunge azi în Italia, unde va avea loc cea de-a treia şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei. Vizita de lucru a premierului României va dura doar două zile şi în tot acest timp va avea mai multe întâlniri cu oficiali italieni, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români.

O vizită importantă a premierului Ciolacu, la Rom, atât pe partea economică cât şi pe parte politică. Mâine va avea loc a treia şedinţă de Guvern comună, prima după 13 ani. Va fi semnat parteneriatul strategic de cooperare, o variantă actualizată, pe parte economică, în special.

Programul vizitei lui Ciolacu în Italia

Prim-ministrul Marcel Ciolacu începe miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, pe agendă aflându-se şi cea de-a treia reuniune a Cabinetelor de la Bucureşti şi Roma, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental.

Potrivit programului anunţat de Guvern, prim-ministrul va avea şi convorbiri cu premierul Georgia Meloni şi va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican.

Miercuri, în debutul vizitei la Roma, premierul, alături de delegaţia ministerială care-l însoţeşte, se va întâlni cu Marele Cancelar al Ordinului Suveran Militar de Malta, Riccardo Paterno di Montecupo.

În continuare sunt programate o întrevedere cu primarul capitalei italiene, Roberto Gualtieri, şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Italia.

Joi, este programată şedinţa comună a Guvernelor României şi Italiei, având ca obiectiv valorificarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două ţări şi impulsionarea suplimentară a cooperării în plan bilateral, european şi euroatlantic.

Cu ocazia reuniunii vor fi semnate Declaraţia actualizată a Parteneriatului Strategic Consolidat, care stabileşte priorităţile de cooperare pentru perioada următoare în baza convergenţei de interese între cele două state, şi mai multe documente de cooperare bilaterală sectorială în domenii precum antreprenoriat şi IMM, turism, protecţia civilă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: