Preşedintele Ungariei: Este importantă pentru ambele ţări situaţia minorităţilor naţionale

Preşedintele Ungariei, Katalin Novák a declarat miercuri, la Budapesta, în cadrul declaraţiilor comune cu preşedintele Klaus Iohannis, că pentru ambele ţări este importantă situaţia minorităţilor naţionale. ”Amândoi suntem hotărâţi să reducem aceste tensiuni şi de asemenea să contribuim la întărirea maghiarimii” a spus Novak, ea precizând că ”amândoi sunt convinşi de faptul că susţinerea şi întărirea poziţiei etniei maghiare este una de interes comun şi reducerea tensiunilor este de asemenea un interes comun”.

Preşedinta Ungariei a declarat că ”este important ca două ţări vecine importante să se pună de acord în problemele curente”. ”De aceea, la nivel anual ne întâlnim şi domnul preşedinte Klaus Iohannis m-a invitat anul trecut şi acum, în acest context, dânsul efectuează vizita”, a precizat Katalin Novák.

”Ziua de astăzi are o importanţă istorică, am speranţa că în viitor vom reveni la această practică a întâlnirilor susţinute între cele două ţări. Nu ne întâlnim doar la nivel bilateral ci şi la nivel multilateral”, a afirmat preşedinta Ungariei. ”Obiectivul nostru este, aşa cum am spus şi acum un an şi jumătate, să avem legături pragmatice, demne de ţări vecine importante”, a precizat preşedinta Ungariei. Katalin Novák a spus că discuţiile au vizat cinci teme importante.

”Cu toţii suntem preocupaţi de problema situaţiei războiului atât în Ucraina cât şi în Orientul Apropiat. În al doilea rând, este importantă pentru ambele ţări situaţia minorităţilor naţionale şi de asemenea pentru noi, destinul, prezentul şi viitorul etniei maghiare din România are o importanţă majoră pentru noi”, a mai spus preşedinta Ungariei.

Despre problema minorităţilor din ambele state, preşedinta Ungariei a spus că ”amândoi sunt convinşi de faptul că susţinerea şi întărirea poziţiei etniei maghiare este una de interes comun şi reducerea tensiunilor este de asemenea un interes comun”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: