Senat: O parte din banii confiscați obținuți din droguri va reveni Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Foto PS News

Senat. Aviz favorabil proiectului de lege „Confiscarea banilor din droguri”

Propunerea legislativă, depusă la Parlament de mai mulți deputați liberali, care vizează confiscarea banilor din droguri a primit aviz favorabil în Comisia de Sănătate din Senat. S-a stabilit, printr-un amendament, ca o parte din acești bani să ajungă și la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate.

“Banii care vin de la confiscarea drogurilor urmează să fie repartizați, asta a fost propunerea Comisiei, umează să fie repartizați, în mod egal, tuturor instituțiilor care participă la confiscarea stupefiantelor. S-a stabilit, printr-un amendament ca o parte din acești bani să ajungă și la nivelul Casei de Asigurări. Dar asta urmează să mai discutăm”, a explicat pentru PS News senatorul Florian Bodog.

Termenul de adoptare tacită a proiectului legislativ este de 45 de zile și se calculează de la data de 11.03.2024. Termenul se împlinește la dată de 24.04.2024.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, această măsură este necesară, se asemenea, pentru asigurarea dotărilor și logisticii necesare pentru funcționarii, procurorii și ofițerii antidrog.

Mai exact, banii proveniți din valorificarea bunurilor confiscate și din confiscarea banilor ca urmare a infracțiunilor legate de droguri vor fi alocate în mod egal și exclusiv pentru dotările unităților specializate în prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, inclusiv pentru Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Ministerul Public și Direcția Generală a Vămilor.

Această dispoziție este valabilă și în cazul legii bugetului de stat pentru perioada menționată, între 1 ianuarie 2025 și 31 decembrie 2028.

„Prin excepție de la prevederile legale, în perioada 1 ianuarie 2025 – 31 decembrie 2028, sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate şi banii confiscaţi conform alin. 1 şi 2 constituie venituri ale bugetului de stat, se evidențiază în cont separat în bugetul de stat și se alocă integral și în cote egale, prin legea bugetului de stat, pentru cheltuieli privind dotările unităţilor specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Ministerului Public şi Direcţiei General a Vămilor”, se menţionează în proiect.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL