Sindicaliştii din asistenţă socială renunţă la ideea grevei, dar continuă acţiunile sindicale

Sursa foto: freepik

Sindicaliştii din sectorul asistenţei sociale anunţă că au suspendat procedurile pentru declararea grevei generale, după ce Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care salariile angajaţilor din asistenţă socială au fost majorate. În schimb, sindicatul reprezentativ pentru acest sector va continua acţiunile „prin toate mijloacele” pentru obţinerea majorărilor salariale şi pentru categoria profesională asistenţi personali ai celor încadraţi în grad de handicap, care au fost omişi de la majorări în această ordonanţă de urgenţă.

„Federaţia Naţională Sindicală din asistenţă socială şi protecţia copilului FNS „PRO.ASIST” suspendă procedurile de declanşare a conflictului de muncă în sectorul de activitate asistenţă socială, implicit suspendă şi procedurile pentru declararea grevei generale, motivat de faptul că, în şedinţa Guvernului României din data de 7 martie 2024 a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă prin care au fost majorate salariile lucrătorilor din asistenţă socială. Vom continua acţiunile sindicale prin toate mijloacele pentru obţinerea majorărilor salariale şi pentru categoria profesională asistenţi personali, care au fost omişi de la majorări în această ordonanţă de urgenţă. Menţionăm faptul că, este vorba despre salariaţii care îngrijesc persoane cu dizabilităţi gradul grav, se regăsesc pe grilă în Anexa II din Legea-cadru nr. 153/2017 dar nu se mai regăsesc pe grila din noua ordonanţă de urgenţă”; se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de către federaţia sindicală.

Reprezentanţii salariaţilor din acest sistem susţin că cei aproximativ 80.000 de asistenţi personali care rămân salarizaţi la nivelul salariului minim pe economie sunt în continuare discriminaţi şi consideră că Guvernul are obligaţia de a gestiona resursele financiare pentru acordarea unei majorări salariale şi a acestei categorii profesionale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL