Bogdan Stoica: Hellvig, între conservatori și progresiști

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Nu știu ce-ai înțeles, până acum, din Hellvigiada din ultimele zile. Sper că n-ai înțeles că mi-l doresc președinte. Sau că nu mi-l doresc. Sincer, mie îmi pasă foarte puțin cine e președinte, pentru că suntem o republică parlamentară, nu prezidențială. După mine, să te agiți pentru alegerile prezidențiale e neproductiv, ca să nu zic că e o perdea de fum.

Dar, ca s-o lămurim, uite de ce e important că fostul șef al SRI ar putea schimba alegerile. Sunt trei scenarii: 

Se duce la PNL, îi ia locul lui Ciucă la prezidențiale și candidează. Se va bate cu Geoană, de la PSD, cu Simion, de la AUR și cu Kovesi, de la USR-REPER-PMP. Are șanse să-i invingă pe toți. 

Se duce la PSD, îl înlocuiește pe Geoană și candidează împotriva lui Ciucă, Simion și Kovesi. Din nou, are șanse să câștige. 

Face un nou partid, de naționalism modern, cumpătat și candidează la președinție împotriva lui Geoană, Ciucă, Simion și Kovesi. Din nou, cu șanse de câștig. Pentru că Hellvig e mai curat decât Geoană, mai liberal decât Ciucă, mai citit decât Simion și mai informat decât Kovesi. 

Și mai are o calitate Hellvig. E o creație a celor ce conduc lumea, în acest moment, la nivel ideologic. Uită-te pe CV-ul lui și vei înțelege ce vreau să spun. Faptul că vorbește despre naționalism nu e relevant pentru mine: și McDonald’s a introdus micii în meniuri când s-a prins câți bani se fac din ei. Nu mă mir, așadar, că înghesuiți de naționalism, progresiștii europeni se pregătesc să lanseze un model de naționalism politic pe care-l pot controla. Și nu m-ar mira să fim, din nou, țara-experiment.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: