Ciolacu: Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive

Ciolacu
Sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu poate fi introdusă măsura impozitului progresiv până când statul român nu finalizează procesul de digitalizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). 

„Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă va fi făcută o revenire la adevărata taxă unică care să fie unică, de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă. Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive”, a adăugat şeful Executivului.

„În primul rând, după ce îşi termină statul român restanţa de a digitaliza ANAF. 

Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă va fi făcută o revenire la adevărata taxă unică care să fie unică, de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă. Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Ploieşti, după vizita la fabrica Coca-Cola, de când ar putea România să aibă un impozit progresiv.

Chestionat dacă banii primiţi de ţara noastreă de la UE ar putea fi în pericol, premierul a răspuns: „Nu. Pericolul cel mai mare a fost, în primul şi în primul rând, să plătim o amendă de 0,5 din PIB pentru că ar exista posibilitatea să nu respectăm acordul asumat de stat de 4,4 în ceea ce priveşte deficitul”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: