Conceptul unic după care se construieşte cel mai nou penitenciar din România

Sursa foto: Pexels

Unul dintre cele mai moderne penitenciare din România se construiește în Baia Mare. Lucrările sunt deja avansate, iar cel mai probabil aici își va ispăși o parte a pedepsei și fostul primar Cătălin Cherecheș, în cazul în care va fi extrădat din Germania. Unitatea de detenție va avea peste 400 de locuri și va aduce un concept unic în sistemul penitenciar din România. 

Simona Vasiac, reporter Observator: Noua unitate de detenţie se află dincolo de gardul penitenciarului. Lucrările de construcţie au început la finalul anului 2022 şi urmează să fie terminate în toamna acestui an. 

Dincolo de gardurile înalte, zeci de muncitori, printre care şi deţinuţi, lucrează pentru ridicarea unității de detenție.

Norbert Borgyos, penitenciarul Baia Mare: Noi vom avea un pavilion de detenţie nou de 420 de locuri, toate la standarde europene, vom avea 70 de camere a câte 6 locuri de deţinere. 

În cadrul penitenciarului, deținuții vor avea la dispoziție o sală de spectacole, bibliotecă, dar și o bază de auto-gospodărire, unde vor putea, singuri, să își gătească sau să își spele rufele, întreaga lucrare fiind un concept unic în ţară, dezvoltat după un sistem norvegian.

Norbert Borgyos, penitenciarul Baia Mare: Presupune o abordare integrată a serviciilor corecţionale de reintegrare socială din penitenciar cu cele din exterior să se obţină o trecere cât mai lină a persoanelor private de libertate, din detenţie în libertate şi în acest fel să crească şansele de reintegrare socială a acestora.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: