Derapaj grav al directorului USR al spitalelor: Sivache s-a comparat cu Navalnîi și pe procurori cu oamenii lui Putin

Sursa foto: Inquam Photos

USR continuă să șocheze prin declarațiile liderilor săi atunci când sunt confruntați cu justiția. Cel mai recent episod este declarația Oanei Sivache, directoarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, la ieșirea din sediul DNA, unde a aflat că are calitatea de inculpat în dosarul privind conducerea spitalelor din Capitală.

„Ar trebui să îmi fie frică, ştiu, mafia nu iartă, probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului, dar asta este, mergem înainte, nu îmi este teamă”, a declarat Sivache, comparând astfel demersurile procurorilor cu regimul lui Putin.

– Din comunicatul de ieri al procurorilor reiese că „s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 martie 2024, față de inculpații Sivache Gabriela-Oana pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, – Furtună Ioan-Bogdan, manager interimar la Spitalul Clinic Colțea din municipiul București, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022.”.

Oana Sivache a fost numită în funcție cu sprijinul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, acuzat la rândul său de DNA în dosarul vaccinurilor anti covid. Ea a fost numită la ASSMB după ce avusese funcția de consilier la cabinetul fostului viceprimar USR al Capitalei, Horia Tomescu.

Amintim că, la acel moment Tomescu a explicat public că nu el, ci conducerea filialei USR București a decis ca în funcția de director general al ASSMB să fie numită Oana Sivache, cunoscută ca traseist politic, anterior fiind membru PSD și UNPR.

Derapajul grav de miercuri al Oanei Sivache vine după un șir lung de atacuri la adresa justiției, început de președintele USR, Cătălin Drulă anul trecut, la care a reacționat CSM, continuat de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și cel mai recent de primarul USR al sectorului 1, Clotilde Armand, și ea sancționată de CSM pentru acuzațiile la dresa magistraților.

USR a trecut de la “DNA să vină să vă!” la cele mai dure atacuri la procurorii anticorupție și la judecători. USR a schimbat discursul la 180 de grade în momentul în care a fost acuzat de corupție un lider al partidului, respectiv Vlad Voiculescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: