Fisuri la stâlpii celui mai mare viaduct de autostradă din România. “Se pregătește o expertiză extinsă”

viaductul de la Aciliu captură video

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregăteşte o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1 Deva-Sibiu, dat în folosinţă în urmă cu un deceniu. Jurnaliştii de la Ziarul Unirea au scris că pe unul dintre pilonii de susţinere a podului, care este cel mai înalt viaduct de autostradă din România, au apărut fisuri. Oficialii CNAIR au precizat, însă, că nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Ziarul Unirea a scris, sâmbătă, că viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului.

„La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014. El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1, dând asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei.

„Ştiu că se pregăteşte acum o expertiză extinsă pe viaduct. Până la ora actuală, din ce ştiu, nu sunt probleme de stabilitate a viaductului. Dar trebuie sa vedem exact dacă şi ce probleme sunt în mod real ca sa putem interveni preventiv. În baza expertizei se va realiza o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) care va specifica toate lucrările necesare asigurării stării de viabilitate a viaductului”; a transmis, la solicitarea News.ro, oficialul CNAIR.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: