Hotelierii vor să bage Turismul în reparații capitale

Sursa: freepik.com

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) îi cere ministrului Economiei reformarea Departamentului de Turism și crearea unui grup de lucru pentru a se pune bazele unei noi legislații în acest domeniu.

După ce federația a transmis solicitarea, ministrul a declarat presei că nu a primit până acum niciun fel de chemare la dialog din partea acesteia și că FPTR a refuzat să facă parte din Consiliul Consultativ. Însă FPTR are adrese cu număr de înregistrare de la minister, de anul trecut, la care nu a răspuns nimeni. Despre componența acelui Consiliu Consultativ, federația a declarat, în 2023, că nu va face parte din noua componență, deoarece asociațiile care au fost acceptate de minister nu dețin acte constitutive conform legii și consiliul nu respectă normele legislative în vigoare.

În urma ședinței Comitetului Director al FPTR, federația a transmis către Ministerul Economiei o listă de modificări care ar trebui să se facă pentru a se rezolva problemele din acest sector economic. Membrii FPTR au analizat activitatea organizatorică a federației, relația dintre instituțiile statului și mediul de afaceri, precum și numeroasele probleme de actualitate ale turismului românesc care blochează dezvoltarea acestui sector al economiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: