Primele imagini cu Cristian Cioacă în libertate: Astăzi e prima zi din restul vieţii mele

Cristian Cioaca
Cristian Cioaca

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis, marţi, cererea de liberare condiţionată formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, găsit vinovat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată.

Tribunalul a admis, astfel contestaţia depusă de Cioacă la decizia Judecătoriei Piteşti, care a respins, în 19 iulie, cererea de liberare, ca fiind neîntemeiată.

Cioacă a părăsit penitenciarul, declarând la ieșire că este prima zi din restul vieţii sale.

„Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”, a afirmat fostul polițist în limba engleză.

„Plecând de aici, vă imaginaţi cât voi trăi”, a continuat Cioacă.

Întrebat dacă va scrie o carte cu ce a trăit în penitenciar, Cioacă a spus că nu știe. „Nu știu câte cărți o să scriu, habar n-am”.

Chestionat cu privire la planurile de viitor și dacă este posibil să plece din țară, el a afirmat, de asemenea, că nu știe. „Nu știu. Dacă v-ați pune un pic în locul meu… N-aveți cum să știți nici dummneavoastră ce o să faceți. Rămâne de văzut… Vă mulțumesc!”.

Cioacă a râs când a fost întrebat dacă se va afla vreodată adevărul în cazul Elodia, notează digi24.ro.

Cristian Cioaca
Cristian Cioaca

Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Iniţial, la instanţa de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare. El a executat 9 ani și două luni.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Parchetul mai susţine că, ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cristian Cioacă a desfăşurat o „operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai”.

În opinia procurorilor, scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către poliţist.

După ce a întreprins toate aceste demersuri, în data 5 septembrie 2007 Cristian Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: