Sfat prețios pentru Iohannis: Cea mai bună minciună e adevărul

Unul dintre apropiații lui Crin Antonescu îi dă un sfat extrem de prețios candidatului ACL la prezidențiale.

Klaus Iohannis a fost un personaj cu o imagine albă, lucru care a „ajutat presa” ca orice dezvăluire despre prezidențiabil să fie o importantă pată pe imaginea acestuia.

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său că personajul Klaus Iohannis a fost ținut departe de dezvăluirile jurnaliștilor și că este cu atât mai rău cu cât imaginea personajului este una albă.

„ Spre deosebire de alți candidați și, mai ales, spre deosebire de alți politicieni de pe marea scenă a țării, Klaus Iohannis e virgin la capitolul Secrete dezvăluite. Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Elena Udrea au trecut de numeroase ori pînă acum prin mașina de tocat fete mari a dezvăluirilor incomode, a acuzațiilor, a secretelor spuse în gura mare.

Oricît ar părea de ciudat, efectul asupra sondajelor e benefic în cazul celor tăvăliți deja de presă, de dușmanii politici. Ce se mai poate spune șocant despre Traian Băsescu? Orice s-ar spune n-ar impresiona opinia publică. Toți ar zice: Dar parcă am mai citit dezvăluire asta undeva!

Altfel stau lucrurile cu personaje gen Klaus Iohannis ținute departe de ceaunul în care fierb acuzațiile, dezvăluirile și calomniilor, fie pentru că n-au contat pînă acum în conflagrația politică autohtonă, fie pentru că au beneficiat de o bunăvoință exagerată din parte presei.

Cînd vine vorba de un personaj considerat imaculat, de un portret de înger, orice dezvăluire, orice secret dat publicității are efecte devastatoare în planul imaginii. Ceea ce impurilor li se permite, virginului, imaculatului, nu i se permite, date fiind standardele ridicate chiar de el pînă acum.

Avertismentul meu e pe cale să se împlinească. Dezvăluiri fără prea mare importanță, dacă ar fi fost vorba de un personaj cu imaginea deja boțită, lovesc din plin în Portretul continuă să fie  Klaus Iohannis. Efectul e cu atît mai grav în planul imaginii cu cît Klaus Iohannis, angajat într-o campanie electorală amatoristică, neagă de fiecare dată cînd i se dezvăluie ceva din trecut. Firește, negarea duce automat la apariția de noi dovezi în sprijinul acuzației.

O regulă elementară de marketing politic spune că-n cazul unei dezvăluiri despre care personajul știe că e adevărată prima reacție trebuie să fie recunoașterea adevărului. Asta curmă orice campanie menită a adînci acuzația în opinia publică. Dacă dezminți, noile dovezi aduse de acuzatori prelungesc campania mediatică și fac să pătrundă dezvăluirea și în conștiința celor care n-au fost atenți la primul moment al dezvăluirii.

De fapt, mult mai bine ar fi fost pentru Klaus Iohannis dacă ar fi făcut el pînă acum toate dezvăluirile incomode despre trecutul său. Nu de alta, dar în politică, la fel ca în viață, cea mai bună minciună e adevărul!”, a scris Cristoiu pe blogul personal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: