VIDEO – Șalaru, despre alipirea Transnistriei la Rusia și sprijinul acordat de România R. Moldova

Anatol Salaru PS News

Potrivit Deschide.md, la congresul așa-zișilor deputați din Transnistria, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba.

Anatolie Șalaru, fost ministru al Apărării al Republicii Moldova, a comentat această declarație la Puterea Știrilor, catalogând un scenariu în care Transnistria s-ar putea transforma într-o amenințare militară la adresa R. Moldova ca fiind „puțin probabil”.

Întrebat de rolul pe care România ar urma să îl joace, în cazul în care acest anunț ajunge să devină realitate, acesta a menționat declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a promis că România va „depune toate eforturile” și va „lua toate măsurile necesare pentru a ajuta R. Moldova”.

„Cred că România, și pe plan politic și pe plan militar și pe plan diplomatic, va depune eforturile necesare ca Republica Moldova să primească tot sprijinul necesar pentru a contracara o eventuală provocare din partea transnistreană,” a declarat acesta.

În plus, acesta a amintit faptul că „contingentul militar pe care îl are astăzi Transnistria este limitat; el nu poate să facă față, de exemplu, unui conflict cu Armata Națională a R. Moldova. Cei, maximum 2000 de militari ruși care se află pe teritoriul transnistrean nu sunt un pericol nici pentru Ucraina, nici pentru Republica Moldova, mai ales în condițiile unei izolări totale din partea tuturor, a Ucrainei și a Republicii Moldova”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL