METEO Vreme deosebit de caldă în majoritatea regiunilor. Unde sunt anunțate ploi

Sursa foto: Pixabay

Temperaturile vor fi deosebit de ridicate săptămâna aceasta, pentru perioada în care ne aflăm, apoi iarna se întoarce. Maximele vor ajunge până la 19 grade Celsius, potrivit meteorologilor. Deși va fi deosebit de cald, vântul va bate cu putere în majoritatea zonelor țării.

Marți, 6 februarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de caldă, dar vântul va bate cu putere în majoritatea zonelor. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali acestea vor fi de 90…100 km/h, precum și în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova cu rafale în general de 55…60 km/h, însă local și în restul teritoriului, dar la intensitități mai mici de până la 45…50 km/h.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie și mixte la altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa în general între 12 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

În București, temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

Miercuri, 7 februarie, vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord și pe arii restrânse precipitații slabe, mai ales în zona montană și submontană. Acestea vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1700 m. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar în zonele joase de relief va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL