Județul unde se anunță un exod de primari PNL către PLR

Ordonanța de urgență prin care aleșii locali au la dispoziție 45 de zile pentru a-și alege din ce formațiune politică își doresc să facă parte până la expirarea mandatului pare să producă un adevărat cutremur în PNL, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale.

După ce peste 35 de parlamentari au decis să părăsească PNL și să vină alături de Tăriceanu, nemulțumiți de alianța cu PDL și trecerea la PPE, acceași situație o regăsim și în rândul aleșilor locali.

Liviu Marian Pop, senator PSD, a anunțat sâmbătă că pe lângă de plecarea lui Titus Pașca, senator liberal, către PLR, la nivelul județelui Maramureș liberalii ar putea pierde nu mai puțin de 15 primari. Acest lucru ar însemna că PNL rămâne fără aproape niciun primar la nivelul unui județ cu doar 10 săptămâni înainte de alegerile prezidențiale.

”Senatorul Liviu Pașca , ales în colegiul uninominal numărul 1 din judeţul Maramureş, a decis să renunţe la apartenenţa sa la PNL, partid al cărui membru a fost din anul 1990, şi că se va înscrie în Partidul Liberal Reformator. Liviu Titus Pașca a spus că luni va anunţa la Senat decizia sa de a se înscrie în PLR, el sutinând că formaţiunea fondată de Călin Popescu Tăriceanu este singurul partid liberal autentic. Personal ma astept ca la nivelul judetului Maramures sa plece peste 15 primari la PLR. Vom vedea in zilele ce urmeaza”, a precizat Liviu Marian Pop.

Conform unui document prezentat în exclusivitate de PSnews, strategul de serviciu al PNL, Marian Petrache, le-a ordonat șefilor de filială să organizeze întâlniri cu aleșii locali din județele lor. Omul doi din PNL este probabil conștient de faptul că în PNL ar putea să urmeze un adevărat cutremur cauzat de plecări pe bandă rulantă a aleșilor locali către partidul lui Tăriceanu și încearcă tot posibilul să preîntâmpine dezastrul.

Citește și:

EXCLUSIV Mobilizare în ACL. Ce măsuri iau aceștia împotriva OUG privind traseismul

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: